SUND HUMUS // OPSKRIFT

Her kommer der en opskrift på min lidt sundere version af humus. Jeg synes, humus smager fantastisk og laver det ofte. Humus indeholder en lang række sunde stoffer – bl.a. en masse kostfibre, C vitamin, jern, protein og mange andre.  Men nogle versioner af humus indeholder også en stor mængde fedt, bland andet pga. indholdet af olivenolie. Fedt er en nødvendighed for mange essentielle funktioner i kroppen, men i for store mængder kan fedt være skadeligt. Derfor har jeg lavet min egen opskrift, som kun indeholder lidt (men god) olivenolie, så fedtprocenten ikke bliver for høj.

DET HER SKAL DU BRUGE:

300 g kogte kikærter (evt. dem på dåse i vand)
1 lime, pres safte fra limen
1 dl skyr/ yoghurt naturel
2 spsk olivenolie
2-3 fed hvidløg
1 tsk salt
1 spsk spidskommen

Evt. tilbehør:

2 skiver fuldkornsbrød, ristet godt på panden (med lidt olie + havsalt)
3 gulerødder, skåret i stænger
1 peberfrugt, skåret i stænger

Alle ingredienser blendes sammen, og smages til med salt, lime og spidskommen – ET VOILA


Jeg serverede i går min humus sammen med rugbrødstænger, gulerodstænger samt peberfrugt. Det er en dejlig måde at få spist en masse grøntsager på. Desuden er det genialt at bruge i sandwich eller som “dip” til aftensmaden. Nedenfor kan I finde energiberegningen af min humus per 100 g. Hvis I er i tvivl om, hvordan skemaet skal læses, kan I finde min vejledning her.

Jeg håber, I kan bruge opskriften!?

XO Sofie

Billeder: HealthJunkie 

13 kommentarer

 • Mathilde siger:

  Dejligt med en reminder – har tænkt mig at lave humus én af dagene :) Nu bliver det nok i dag! Det smager også virkelig dejligt med tahin i stedet for surmælksproduktet – det giver en lidt mere autentisk smag – kender dog ikke lige kalorieindholdet :-)

  • Sofie Sofie siger:

   Hej Mathilde,
   Jeg bruger også selv tahin i min humus ind imellem, det indeholder en masse sunde fedtsyre, men derfor også en høj fedtprocent. Derfor er det ikke i min sunde version :)
   xx Sofie

 • Signe siger:

  Ihhhh… Det er SÅÅÅÅÅ FEDT (!!!!!!!) med energiberegningerne som du også poster.. Ihhh hvor gør det alting meget lettere.. TAAAARK!

 • Kirsten siger:

  Hejsa. Hvor længe kan det holde sig – ved du det? Kh k:)

 • Janne siger:

  Jeg skal lige til at sætte kikærter i blød, så jeg kan få lavet din hummus i morgen :-)

  Hvor mange tørre kikærter tror du jeg skal sætte i blød, for at det giver 300 g. kogte? – cirka :-)

  – Janne

 • Leonhard siger:

  Jeg har lige lavet den her lækre humus og er helt vild med den. Kan klart anbefales, og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg har lavet den. Mmm!

 • Mette siger:

  Billedet med ernæringsindholdet er ikke længere synligt (for mig i hvert fald), kan du gøre et eller andet smart, så jeg kan se det? 😀 glæder mig til at afprøve opskriften !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *