SUND JANUAR #2 // OSSOBUCO

Så er det blevet tid til endnu en sund januar opskrift, som egner sig rigtig godt til denne kolde årstid. Jeg elsker at lave simremad, når jeg ellers har tid til det, og det her er klart en af favoritterne. Ossobuco er lavet på kalvekød og smager helt fantastisk, samtidig er retten rigtig sund.

SAMSUNG CSC

DET HER SKAL DU BRUGE:
4 stykker kalveskank
20 g smør
500 g flåede tomater
3 dl hvidvin
1 dl vand
3 løg, hakket groft
3 gulerødder, hakket groft
1 selleri rod, hakket groft
3 spsk tomatpure
1 bdt. persille
2 kvist frisk timian
1 laurbærblad

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCLav to snit i kanten på kødet. Brun smørret i en god stor gryde med låg.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCSvits kødet godt på begge sider. Tag herefter kødet op. Svits nu løg, gulerødder og selleri i gryden og tilsæt lidt salt og peber. Læg herefter kødet tilbage i gryden og tilsæt hvidvinen. Kog under låg i fem min.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCTilsæt så de flåede tomater og tomatpure. Lav en lille urtebuket af frisk timian, persille og laurbærblad.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCLæg urtebuketten ned i gryden og tilsæt vand. Væsken skal gerne dække det meste af kødet. Læg nu låg på gryden og lad retten stå og simre ved svag varme til kødet er helt mørt og falder af benet – ca. 1,5 time. Smag til med salt og peber.

SAMSUNG CSCSå er ossobucoen klar til servering. Jeg serverede min ossobuco med lidt risotto og gremolata. Energiberegningen er kun lavet på selve ossobucoen.

Ossobuco

Ha’ en dejlig søndag aften!

XX SOFIE

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

10 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *