SUNDT OG LÆKKERT JULEKONFEKT

IMG_6598

Her kommer en opskrift på min sunde version af havregrynskugler. Kuglerne er sprængtfyldt med sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler ? et rent sundhedsboost. Så dem kan I nyde med god samvittighed. Kuglerne kan rulles i lige det du føler for, jeg har rullet mine i ren kakao, kokos og lakridspulver.

DET HER SKL DU BRUGE:
160 g dadler
35 g hasselnødder
10 g valnødder
10 g pecannødder
4 spsk finvalset havregryn
1 tsk rørsukker
5 tsk ren kakao
1 økologisk appelsin, revet skal fra hele appelsinen
5 tsk kold espresso
lidt kokosmel, kakao, lakridspulver eller andet til at rulle kuglerne i

IMG_6580

Start med at udstene dadlerne. Blend herefter alle nødderne i en god blender. Det skal blive til mel. Blend så de udstenede dadler sammen med nødderne. Det kan være lidt svært for blenderen, da det er utrolig fedtet. Det vigtigste er at nødderne bliver til mel, så kan man sagtens mase dadlerne i massen med en ske efterfølgende. Hæld massen op i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Bland det hele godt sammen med en ske til du får en ensartet masse.
IMG_6593
Rul små kugler af massen. Du kan evt. sætte den en halv time i køleskabet, så er de nemmere at forme. Dyp de rullede kugler i kokosmel eller hvad du føler for. Nu er kuglerne klar til servering, men de smager bedst, hvis de har været i køleskabet før servering. De skal desuden opbevares på køl.

IMG_6599

Skærmbillede-2012-03-04-kl.-13.16.54

Husk at selvom kuglerne indeholder en masse sunde næringsstoffer, bidrager de stadigvæk med en del kalorier, så hvis man ønsker at holde den slanke linje eller at tabe sig, er det stadigvæk vigtigt at holde igen.

XX SOFIE

Foto: healthjunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

3 kommentarer

  • Det lyder lækkert! Konfekt lavet på dadler og nødder er bare et hit :-) Jeg forstår dog ikke hvorfor du vil bruge sukker i din opskrift når dadlerne i forvejen tilføjer masser af sødme og naturligt sukker?

    • Mie siger:

      Jeg synes at rørsukkeret giver kuglerne lidt mere tekstur som alm. havregrynskugler. Uden rørsukkeret kan de godt blive lidt mosede at tygge i. Men det er selvfølgelig en smagssag. :-)

      Fantastisk opskrift.

  • Anna siger:

    Årh, dadelkugler er bare så fantastisk lækkert! 😀

    Fine billeder der giver god julestemning og helt giver mig lyst til at gå i køkkenet og lave en stor omgang sundere konfekt! Herhjemme skal det dog i fryseren umiddelbart efter, for ellers er de meget hurtigt væk 😉 Og så tør de faktisk overraskende hurtigt op hvis man trænger til en snack en anden dag :)

    Kh Anna
    http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *