SUND JULESNACK #2

Den næste sunde julesnack i december måned er nødder. Nødder har godt nok et lidt højt indhold af kalorier, men de er stadigvæk langt sundere end konfekt, småkager og fyldt chokolade. Nødder indeholder nemlig en stor mængde proteiner (som mætter godt), og så har nødder en rigtig god fedtsammensætning. Både kroppen og hjernen har brug for fedt – især det sunde fedt (flerumættet fedt), som der er særlig meget af i valnødder. Udover et højt indhold af vitaminer og mineraler indeholder nødder desuden en stor mængde af de sunde kostfibre. Så til trods for det høje indhold af kalorier får du altså en masse sunde stoffer, hvis du vælger nødder fremfor småkager eller konfekt. Nødderne har dejlig smag og egner sig perfekt som en lille snack, da de giver energi, samtidig med at de mætter. Husk at det ikke skal være de saltede eller ristede nødder – og spis ikke mere end 50-100 g dagligt.

God weekend!

XX Sofie

Billede: sund-forskning.dk

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

7 kommentarer

 • Nanna siger:

  Ja, det var jo bestemt ikke noget nyt under solen… Brug din fantasi og kom med noget mere originalt og inspirer os, tak!!:) God jul!

  • Sofie Sofie siger:

   Kære Nanna,
   Dejligt at det ikke var noget nyt i din verden. Men jeg tror ikke, det er alle, der ved hvor mange sunde ting der rent faktisk er i nødder. Jeg skal nok komme med nogle mere originale julesnacks, det lover jeg! Men jeg synes virkelig, at nødder er en oplagt (og sund) julesnack, som fortjener at bliver nævnt :)
   Osse god jul til dig.
   Julehilsner fra Sofie

 • Debbie siger:

  Valnødder er min yndlings snack! Derfor er det så nemt for mig, at vælge valnødder frem for kager og konfekt :-) Generelt prøver jeg at spise sunde snacks, sådan min krop ikke bliver helt sløv, for det er virkelig den værste følelse i verden!

 • christina siger:

  Super god idé ! Jeg elsker nødder, og i hverdagen er det et super godt alterativ, når man (VIRKELIG!!!!) har en sød tand :)

  • Sofie Sofie siger:

   Kære Christina,
   Ja det er nemlg et rigtig godt alternativ, som bidrager med en masse sunde stoffer.
   Julehilsner fra Sofie

 • Frederik siger:

  Nødder er en perfekt snack med højt proteinindhold, højt fedtindhold og uden nogen nævneværdig mængde kulhydrater. Jeg kører en stram palæodiæt og er derfor særligt glad for cashewnødder. Det kan dog godt blive lidt dyrt i længden…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *