SUND OG LÆKKER ÆBLEMOS

Jeg elsker danske æbler, hvilket har resulteret i, at jeg har købt alt for mange – så situationen er nu den, at jeg ikke har fået spist dem, og nu begynder de at blive lidt kedelige at spise friske. Men der er altså ingen grund til at smide æblerne ud, de kan sagtens bruges til en fantastisk og sund  æblemos. Det er det nemmeste i hele verden og samtidig undgår du madspild. Æblemosen kan både nydes som en sund eftermiddagssnack toppet med lidt skyr og hakket mandler (det gjorde jeg selv her til eftermiddag), eller du kan toppe din varme morgengrød med den lækre mos, det smager fantastisk.

DET HER SKAL DU BRUGE:
5-6 “gamle” æbler
1 vanilje stang, eller 1 tsk rent vaniljepulver
1 spsk sukker
1 dl vand

æbleSom jeg skrev er det easy peasy, alt hvad du skal gøre er, at skære æblerne i kvarte og fjerne kernehuset. Skær æblerne i tern og put dem i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og sukker. Jeg koger desuden altid de “tomme” vaniljestænger med, de afgiver en dejlig smag. Kog mosen ved svag varme indtil ønsket konsistens (ca. 20-30 min), jeg kan godt lide, at der er lidt struktur i min mos, men hvis man vil have den helt fin og ensartet, kan man give den en tur med stavblenderen. Nu er mosen klar til at bliver serveret. Som sagt nød jeg den her til eftermiddag med en klat skyr og lidt hakket mandler, det smagte vidunderligt, jeg elsker når den min skyr smelter på den varme mos. Prøv det hvis I har lyst til lidt lækkert uden at “synde”. Det er desudem en rigtig nem og lækker måde at få en masse frugt på :)

Her kommer energiberegningen på mosen:

Skærmbillede 2013-10-29 kl. 14.55.27

 

XX SOFIE

Foto: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

18 kommentarer

 • Louise siger:

  I stedet for at bruge vand, laver jeg min mos med saften fra en appelsin, og så tilføjer jeg også en teskefuld finthakket eller revet ingefær.

  Det er fantastisk sammen med A38 og müsli om morgenen :)

 • Malene siger:

  Denne opskrift er jo som sendt fra himlen!
  Ved du hvor lang tid den evt. kan opbevares bagefter? :)

 • Johanne siger:

  Perfekt! Har lige en masse æbler i køleskabet som synger på sidste vers. De skal da bruges nu! :)

 • Frk T siger:

  Jeg har virkelig også fået øjnene op for æblemos/grød – det er virkelig en god lille ting sammen med skyr og hjemmelavet müsli :) Laver det også på samme måde som dig, dog uden sukker – synes jeg sagtens man kan undvære :)

  • Sofie Sofie siger:

   Jeg er så enig! Hvis sukker kan undlades er det jo helt genialt 😉 Jeg kan nu godt lide en lille smule i min mos.

 • Sofie siger:

  Det ser super lækkert ud! Jeg har for nylig lavet æblegrød bestående af kun æbler, en smule vand og kanel. Det smagte fantatisk! Jeg brugte den på min havregrød om morgenen. Det var mums!

 • Christina siger:

  Du kan også tilsætte lidt citronsaft – det holder æblerne fra at blive brune og giver en frisk syre til grøden. Elsker at spise æblegrøden med skyr og lidt hakkede mandler og grove havregryn vendt på panden med en smule honning – lidt ligesom gammeldags æblekage:-)

  • Sofie Sofie siger:

   Godt tip med citronsaft! og de grove havregryn vedt i honning lyder som en lækker topping til æblegrøden :) TAK!

 • Laura siger:

  Jeg gik amok med æbler i weekenden, og fik både lavet æblemos, æblesaft, “æble-ruller” og æblechips. Elsker at det er sådan en anvendelig frugt!

 • Pernille siger:

  Hvordan regner kommer du frem til tallene i energiberegningen? :-)

 • Camilla siger:

  Fantastisk enkelt grød! Også godt med mælk, rosiner og kokos :-)
  Man kan evt tilsætte lidt ingefær og kanel til mosen som giver den mere kant :-)

 • Christina siger:

  Ser super lækkert ud og smager jo dejligt:) ville bare lige sige at hvis man venter med at putte sukkeret i til efter det har kogt, er risikoen ikke så stor for at det brænder på:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *