Sund og lækker frokost!

Omelet med massere af grønt, parmaskinke og frisk basilikum

Som jeg skrev på bloggen i går, fik jeg helt lyst til omelet, da jeg sad, og skrev indlægget om æg. Det blev godt nok ikke min aftensmad men derimod min frokost. Opskriften kan sagtens bruges både til frokost og aftensmad. Dog ville jeg nok servere en frisk salat til, hvis omeletten skulle nydes som et aftenmåltid. Hvis I har lyst til en sund og næringsrig omelet, skal I prøve denne opskrift!

Det her skal du bruge:
2 æg
0,25 dl skummetmælk
1/2 lille rødløg
2 fed hvidløg
50 g små tomater
2 champignoner
50 frossen spinat (optøet i en si)
30 g mozzarella
2 skiver parmaskinke
salt
peber
basilikum


De forskellige ingredienser til omeletten.


Hak løg og hvidløg og del tomater og champignons i passende størrelser.


Pisk æggende godt sammen med mælk, salt og peber.


Brug hænderne til at rive mozzarellaen i mindre stykker.


Svits løg og hvidløg i lidt olie.


Tilfør spinat, champignons og tomater. Steg det på panden i et par minutter til det hele er blevet lidt gyldent. Hæld herefter alle grøntsagerne op i en skål.

Varm fedtstoffet godt op på panden (jeg plejer, at kombinere lidt smør og lidt olie) Når det er varmt fordeles æggemassen på panden.


Da jeg bruger en stor pande, og da massen kun består af to æg, bliver den ikke særlig tyk, hvilket betyder, at den sagtens kan blive gennemstegt uden at skulle vendes. Hvis den er meget flydende ovenpå, kan du løfte kanten med en gaffel og hælde panden på skrå, så vil massen løbe ned under og blive stegt. Når den er stegt færdig, og ikke længere er flydende ovenpå (3-6 min), slukkes blusset. Herefter lægges to skiver parmaskinke på den ene halvdel af æggemassen.


Fordel herefter de svitsede grøntsager på samme halvdel.


Top til sidst med det revne mozzarella.


Fold nu forsigtigt siden uden fyld over siden med fyld.


Del omeletten over i to og server den pyntet med frisk basilikum og med friske tomater til.

Jeg synes, det er rigeligt med halvdelen af omeletten til frokost. Denne portion vil ca. bidrage med 200 gram, hvilket svarer til kun 180 kcal. Retten har en lidt høj fedt energiprocent, men for det første er det mange af de sunde fedtstoffer, for det andet er retten en lille mængde af det samlede daglige energiindtag, man behøver derfor ikke være nervøs. Proteinindholdet er til gengæld rigtig højt, hvilket er hensigtsmæssigt, hvis man ønsker at tabe sig eller holde den slanke linje. Alt i alt en sund kalorielet frokost, som med fordel kan indgå i kosten.

Enjoy!

xx Sofie

7 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *