Sund snack #3

Puhaaaa dumme eksamenslæsning… Jeg går ikke ud fra, at jeg er den eneste, der sidder med hovedet begravet i bøgerne!? Jeg kan komme i tanke om de første tusinde ting, jeg hellere ville end at sidde og læse. F.eks. lave spændende indlæg her på bloggen 😉 Anyway, jeg/vi er jo nødt til det, heldigvis er der inden længe sommerferie (præcis en uge faktisk), det bliver fantastisk! Jeg ved ikke, om jeg er den eneste der har det problem (det tror jeg nu ikke?), men når jeg sidder og læser til eksamen, får jeg utrolig ondt af mig selv og samtidig en ustyrlig lyst til en masse usunde fristelser – dårlig kombi! Jeg har nemlig meget nemt ved at overtale mig selv til de usunde fristelserne, når jeg samtidig har ondt af mig selv. Hvis I andre også kender til det, kan det måske være en hjælp at læse mine indlæg om sunde snacks. Ved hjælp af dem kan man få stillet lysten til søde fristelser, uden at det bidrager med en stor mænge kalorier – win win! Her kan I finde sund snack #1 og #2, og her kommer så sund snack #3.

SUND SNACK #3

kop rød te med honning

Vi ved at trangen til noget sødt melder sig, men når den gør, så prøv en kop lækker rød te tilsat lidt honning. Sammensætningen giver en dejlig sød smag, så den sukkersøde trang kan blive stillet. Den røde te har også en anden god egenskab, da den beroliger hele kroppen – det er derfor genialt at nyden teen lige inden sengetid, hvis man har svært ved at falde til ro, evt. pga. eksamens-stress eller lign. Rød te indeholder desuden ingen koffein men stadig masser antioxidanter, som menes at kunne reducere forekomsten af frie radikaler og dermed potentielt set også en række livsstilssygdomme. Denne sunde snack er klart en af mine favoritter for tiden – er der andre, der har det ligesom mig? Jeg så i hvert fald på Instagram, at Birgitte fra BeautyJunkie og Laura fra StyleJunkie havde en stor kande te til deres specialeskrivning, så jeg er nok ikke den eneste… (Følg mig på Instagram,  jeg hedder: sofiebentzen)

Jeg håber, de sunde snacks kan hjælpe jer lidt igennem den hårde eksamenslæsning, specialeskrivning eller hvad det nu måtte være!

Til jer der ikke skal sidde og læse hele weekend, nyd det :)

xx Sofie

Billede: iform.dk 

 

26 kommentarer

 • Birgitte siger:

  Man har jo KONSTANT lyst til at snacke når man sidder med eksameslæsning. Te er et must. Jeg er mest til den grønne eller den hvide – med forskellige smage. Men god ide med honning i teen, så man også får lidt sødt… (i al fald godt alternativ den den halve plade chokolade og stjernemix jeg fik kørt ned igår hehe). Te for the Win!

  • Sofie Sofie siger:

   Meget enig! Drikker også selv både grøn og hvid – men det gode ved rød te er den søde smag… mmmm :) Jeg spiste også en del M&M’s i går, men i dag står den på sunde snacks. Te for the win!!!
   xx Sofie

 • Christina siger:

  Hej Sofie

  Super blog du har. Virkelig godt tip med teen. Jeg tog straks til mig i min eksamenlæsning og har fået sødmetrangen stille for nu 😉
  Jeg glæder mig til at følge dig fremover 😉

  • Sofie Sofie siger:

   Hej Christina,
   Mange tak! Godt at du kan bruge “tippet” og dejligt at du vil følge med :)
   God weekend.
   xx Sofie

 • Nynne siger:

  Jeg har det på samme måde. Det er også som om, at jo tættere på mål jeg er, jo mere har jeg lyst til at synde.
  Nå det så er sagt, så er ananas rigtigt godt!

 • Rikke siger:

  Jeg har lige opdaget din blog og skal da helt sikkert følge dig fra nu af 😉

 • Cecilie siger:

  Hej Sofie.. Jeg har først lige opdaget din blog i dag, da i er kommet på looklab, og din blog er da noget af det mest fantastiske – lige det jeg også interesser mig for og derfor vil jeg lige høre dig hvordan du er kommet til der hvor du er i dag..
  Hvad studierer du og hvordan kom du dertil?
  Nu går du rigtig meget op i sundhed, er det ikke nogle gange selv svært at leve sundt?

  • Sofie Sofie siger:

   Hej Cecilie,
   Dejligt at du har fundet bloggen :)
   Og tak for de fine ord, sååå skønt!
   Jeg læser en kandidat i Human Nutrition (human ernæring) på det biovidenskabelige fakultet, KU LIFE.
   Jeg synes faktisk ikke det er svært, det kommer selvfølgelig an på hvordan man definere sundhed. Sundhed for mig handler ikke om aldrig at spise chokolade eller andre usunde ting, det handler i højere grad om, at være glad og have det godt med sig selv (og det er kosten selvfølgelig med til). Så jeg lever sundt, men med plads til fornøjelser, så er det meget sjovere og lettere :)
   Skriv endelig hvis du har gode ideer til bloggen eller spørgsmål.
   xx Sofie

   • Cecilie siger:

    Jeg går op i sundhed ja, men har bare en eller anden trang til at spise lidt for usundt eller måske generelt bare for meget… – jeg vil nemlig gerne smide et par kilo, for netop at have det godt med mig selv…
    Self. kan jeg se at dine indlæg burde hjælpe mig godt på vej med snack indlæggene :-)
    En overspringshandel fra eksamenslæsning var lige at se det meste af din blog igennem – du er super smuk! 😀

    • Cecilie siger:

     Det kunne egentlig være meget sjovt at høre om, hvilken mad du spiser en typisk dag :-)

     • Sofie Sofie siger:

      Det har jeg faktisk allerede lovet en anden læser, at lave et indlæg om, så det kommer helt sikkert! :)

    • Sofie Sofie siger:

     Du er bestemt ikke den eneste – jeg vil prøve at lave flere indlæg omkring vægttab, både gode opskrifter og konkrete råd!Det er bestemt ikke nemt at tabe sig, heller ikke selvom det drejer sig om et par kilo.
     Men som sagt, hvis du kommer på spørgsmål så skriv endelig!
     God læselyst med eksamen :)

     • Cecilie siger:

      hvad læste du inden du læste kandidat ? :-)

     • Sofie Sofie siger:

      En bachelor i ernæring og sundhed, med speciale i human ernæring :)
      xx

     • Cecilie siger:

      Man kan godt læse ernæring og sundhed som ikke er på uni også derefter tage en kandidat på uni?
      Ved du egentlig hvad du vil når du er færdig? :-)

     • Sofie Sofie siger:

      Jepsen, du er bare ikke sikret en plads.
      Nope… Men jeg håber snart, det kommer til mig.
      xx Sofie

 • Cecilie siger:

  Te er det bedste i verden når man læser til eksamen, skriver bachelor eller speciale! Hvis man virkelig har trang til noget sødt, så kan en myntete, lakridste eller coolmint-te virkelig gøre godt! De bliver virkelig søde af natur, hvis de for lov til at trække nok – helt uden sukker, honning eller lign. Det er et godt trick! Alt i alt – TE ROCKS! Xx Cecilie

 • Astrid siger:

  Er ikke typen der ellers kommenterer på indlæg særlig tit, men synes bare at din blog er så god og interessant! Så tak for det :)
  Hav en dejlig weekend, og held og lykke med læsningen!

  • Sofie Sofie siger:

   Jeg er meget glad for, at du så vil kommentere på min blog – taaaaak!
   Og tak for de søde ord :)
   Osse god weekend til dig.
   xx Sofie

 • Karina siger:

  Hej!
  Jeg er ikke ramt af eksamenslæsning, men er derimod hjemme på barsel med mit andet barn. Eller det vil sige, hun er lige startet i dagpleje. Så tiden uden hende kan godt føles lidt lang (og så kommer fristelserne fra chokoladehylden snigende), så jeg er glad for påmindelsen om, at der findes gode (søde) altenativer. Og da jeg skal snart igang med jobsøgning, som kommer til at byde på mange timer foran computeren, vil jeg bruge dit råd og snart tage på te-indkøb :-)
  Jeg er først for nyligt begyndt at følge din blog, men jeg er kommet for at blive :-)
  God søndag!

  Karina

  • Sofie Sofie siger:

   Hej Karina,
   Mange tak for din søde kommentar!
   Dejligt at du kan bruge mine råd og endnu mere dejligt, at du er kommet for at blive :)
   Hvis du har spørgsmål eller gode ideer til bloggen må du meget gerne skrive.
   Held og lykke med jobsøgningen og go’ søndag.
   xx Sofie

 • Camilla siger:

  Jeg har faktisk aldrig prøvet rød the, selvom jeg drikker ret meget the normalt. Derfor vil jeg høre, hvad din røde the hedder? :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *