SUND SNACK // VARM KAKAO A LA HEALTHJUNKIE

Mange forbinder varm kakao med noget usundt, men sådan behøver det slet ikke at være. Her kommer opskriften på min sunde version af kakao, som indeholder mindre end 50 kcal. Læs desuden om kakaoens mange sunde egenskaber til sidst i indlægget.

DET HER SKAL DU BRUGE:
1 dl skummetmælk
1 dl vand
1/4 vaniljestang
1 spsk ren kakaopulver
1 tsk revet ingefær

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCKom vand og mælk i en gryde, tilsæt kakao og vaniljekorn. Riv ingefær ned i kakaoen og pisk det hele sammen. Varm kakao op ved svag varme – server den lune lækre kakao, når den har fået den ønskede temperatur. Du kan også bruge lakridspulver i stedet for ingefær, begge dele smager skønt.

Kakaopulver indeholder faktisk en masse sunde stoffer. Bl.a. er kakaopulver springfyldt af de mættende og sunde kostfibre, som mange dansker får alt for lidt af. Desuden indeholder kakao de sunde flavonoider, som i store mængder kan være med til at beskytte mod hjerte-kar sygdomme, samt styrke immunforsvaret. Derudover indeholder kakao masse mineraler og et stof, theobromin, som får os til at føle glæde. Kakao har altså masser af sunde og gode egenskaber, og hvis du laver min version af varm kakao, er det endda med få kalorier 😉

xx Sofie

Billeder: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

20 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *