SUNDAY PIZZA X 2

Søndag med tømmermænd kalder på hjemmelavet pizza. Her kommer min nemme opskrift, hvis I bliver fristet til at lave en lille lækker søndagspizza. Fyldet kan varieres, her får I to forskellige varianter, men det er kun fantasien eller indholdet i køleskabet der sætter grænser.

DET HER SKAL DU BRUGE:
Bund:
1,5 dl vand
10 g gær
2 tsk olivenolie
80 g grahamsmel
220 g hvedemel
1/2 tsk salt

Fyld 1:
5 spsk god tomatsovs (evt. hjemmelavet)
4 cherrytomater
parmaskinke
basilikum
150 g frisk mozzarella, revet i mindre stykker

Fyld 2:
5 spsk god tomatsovs (evt. hjemmelavet)
1/2 rødløg, snittet
2 blade grønkål, skåret i mindre stykker
5 små tomater, skåret i skiver
kalkunbacon, skåret i mindre stykker
150 g frisk mozzarella, revet i mindre stykker

 

Pizza parma

pizza grønkål

Start med at bland pizzadejen. Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt salt, olie og med (gem en smule hvedemel). Ælt dejen godt sammen. Stil dejen et lunt sted hvor den kan hæve i 1/2 time. Imens kan du snittet fyldet til pizzaen og tænde ovnen på den varmeste temperatur. Lad en bageplade varme med i ovnen. Ælt så dejen på et meldrysset bord (tilsæt evt. resten af melet). Rul dejen tyndt ud. Læg dejen på et stykke bagepapir. Fordel tomatsovsen på pizzaen og pynt med resten af ingredienserne, laver du pizza med fyld 1, skal du vente med parmaskinke og basilikum til pizzaen tages ud af ovenen. Træk bagepapiret over på den varme bageplade eller pizzasten og bag pizzaen i den varme ovn i ca. 12 minutter, eller til osten er blevet lysebrun. Et voila, så er der lækker hjemmelavet søndagspizza!

God søndag.

XX SOFIE

Foto: Healthjunkie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *