SUNDE SPRØDE SPIDSKÅL WRAPS

Her kommer opskriften på en perfekt sund og lækker sommerret!  
Jeg har fået min inspiration på Roskilde Festival i år, hvor MADsynergi serverede lækre kål wraps med ølbraisseret oksekød. Nu har jeg udviklet min egen lille lækre spidskål wrap med rødt oksekød, revet gulerødder, æble og skyrdressing. Udover at de sprøde wraps smager sindssygt godt, er de også hammer sunde. Desuden er de, som de fleste af mine retter, utrolig nemme og hurtige at tilberede. Tre vigtige faktorer i min hverdag.

DET HER SKAL DU BRUGE:
(Til 4 wraps)
4 store blade spidskål
400 g lækkert oksekød (bøf, oksefilet eller lign.)
4 gulerødder, revet
1 æble, skåret i tynde skiver
Dressing:
1,5 dl skyr
1 spsk friskpresset citron
1 håndfuld friske urter, hakket (jeg brugte basilikum og citron timian)
1 fed hvidlåg, hakket
Salt og peber

SAMSUNG CSC

Start med at lav skyrdressingen ved at blande alle ingredienserne sammen, smag til med salt, peber og citron. Steg herefter kødet. Det skal være rødt i midten. ca. 2 min på hver side ved høj varme og fem hvile efter stegning. Herefter skæres kødet i skiver. Pil så fire store blade af spidskålen og vask dem grundigt. Nu skal fyldet faktisk bare fordeles på de fire spidskålblade. Jeg startede med revet gulerødder, så dressing, oksekød og tilsidst æbleskiver. Start med at fold lidt af bunden henover og rul så stramt fra den ene side, til sidst foldes madpapir rundt om. Nu er de lækre wraps klar til servering.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Denne sommerret bidrager kun med 72 kcal per 100 g, samtidig med at du får en masse sunde vitaminer og mineraler. Det er også en ret med et højt proteinindhold, som giver en god mæthed som holder længe. En wrap indeholder ca. 192 kcal.

Skærmbillede 2013-07-14 kl. 16.07.56

Jeg er virkelig fan. Man kan jo variere fyldet, alt efter hvad køleskabet indeholder. Næste gang skal jeg prøve med kylling.

XX Sofie

Billede: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

 

14 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *