SWEET NEW YEAR

HAPPY NEW YEAR!

SAMSUNG CSC

Jeg håber, I alle får en fantastisk aften! Her står den på ski hele dagen og lækker nytårsmiddag efterfulgt af Champagne :) Som lovet kommer der her en opskrift på lidt sweets til nytårsaften. Jeg synes det er så fint, at servere flotte hvide hjemmelavet skumfiduser – og så smager de bedre end dem I kan købe!! Derfor kommer her min opskrift på skumfiduser, hvis I har lyst til at prøve dem i aften.

DET HER SKAL DU BRUGE:
3 dl vand
600 g sukker
2 vaniljestænger, kornene
15 blade husblas
lidt flormelis til at drysse med

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCBring sukker, vand og vanilje i kog. Det skal koge i 20 min.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCUdblød husblassen i en skål med koldt vand – lad det stå imens sukkermassen koger. Hæld den varme masse op i en skål, og tilsæt husblassen, men vrid den godt for vand inden det tilsættes. Rør rundt imens husblassen tilføres, og kom kun 1 til 2 blade i ad gangen. Lad det derefter stå i 10 min og køle. Imens kan du dække en bradepande med flormelis – brug en si til at fordele flormelissen. Pisk herefter sukkermassen, enten på en køkkenmaskine eller med en elpisker. Det skal piskes rigtig længe. Massen skal blive HELT stiv og sej – pisk hellere lidt for længe, hvis du er i tvivl. Når massen er virkelig sej hælder du det i bradepanden og trækker det ud med en dejskraber. Drys herefter med flormelis.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCLad den stå og køle et par timer. Nu kan du skære eller klippe skumfiduser, lige som du vil have dem.

SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSCVend dem i flormelis. Nu er de klar til at blive serveret :) De kan sagtens holde sig i en dåse eller lign.

TIP: De kan varieres i både smag og farve. Tilsæt eksempelvis lakrids eller pebermynteessens eller frugtfarve for at få skumfiduser i forskellige festlige farver.

Som du kan se i energiberegningen, er de ikke så usunde. De indeholder 271 kalorier per 100g.

Skumfiduser

Rigtig godt nytår!

Nu skal jeg ud på pisterne :)

XX Sofie

Billede: Healthjunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

13 kommentarer

 • Mathilde siger:

  Hvor er de flotte! Synes mine bliver lige lovlig bløde, så måske jeg skulle prøve mere husblas – der er i hvert fald ret meget i den her opskrift. Nu hvor vi er i health-temaet, mon så ikke stevia ville være sagen. Har du prøvet at arbejde med det?

  • Sofie Sofie siger:

   Rigtig god ide – det vil jeg prøve når jeg er hjemme fra ski. Jeg tror ikke man kan udskifte alt sukkeret, men jeg vil da klart prøve det af :)
   Rigtig godt nytår til dig!
   XX SOFIE

 • Rav food siger:

  De ser godt nok lækre ud. Jeg ved ikke, om man kan lave dem med Stevia, men jeg tror, det kan gøres med Sukrin, som opfører sig fuldstændigt som sukker. Det skal helt sikkert prøves en dag :-)

 • Marie Louise siger:

  Yuuuum!!! De skal prøves.. min kæreste snakker allerede om lakrids-skumfiduser og jeg drømmer om skumfiduser i de fineste pastelfarver! Klar-parat!

 • Anna-Nathalie siger:

  Det ser virkelig sjovt ud! haha

 • Mia Haahr siger:

  Er det mon muligt at gøre dem mere seje/hårde i bedste kunstig-skumfidus-stil? De er lige bløde nok til mig, men smagen er bare vidunderlig.

 • KK siger:

  Hej :) De ser bare så lækre ud. Hvor mange 100 gram skum bliver der af overstående portion? KH

  • Sofie Sofie siger:

   Hej du :)
   Jeg ved faktisk ikke hvor mange gram det bliver, men det kan jeg da veje næste gang jeg laver dem :)

 • Amalie siger:

  Jeg ved ikke helt hvad der gik galt, men da jeg havde varmet sukkermassen og puttede den over i en skål krystalliserede det hele på 1 minut, og blev stenhårdt. Jeg er 100% på at jeg har fulgt opskriften ingrediens-wise – er der andet der kan gå galt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *