VARM KAKAO A LA HEALTHJUNKIE

Det regner og det er koldt og trist, derfor skruer jeg ekstra meget op for den indendørs hygge – og det kan sagtens praktiseres uden kalorieregnskabet sprænges. Mange forbinder varm kakao med noget usundt, men sådan behøver det slet ikke at være. Her kommer opskriften på min sunde version af kakao, som indeholder mindre end 50 kcal. Vi har brug for noget at varme os på i denne kolde og grå tid – prøv denne lækre og smagsfulde kakao og få varmen og glæde. Læs om kakaoens sunde egenskaber til sidst i indlægget.

DET HER SKAL DU BRUGE:
1 dl skummetmælk
1 dl vand
1/4 vaniljestang
1 spsk ren kakaopulver (jeg bruger kakaopulver fra AMMA)
1 tsk revet ingefær

SAMSUNG CSC

Kom vand og mælk i en gryde, tilsæt kakao og vaniljekorn fra vaniljestangen. Riv ingefær ned i kakaoen og pisk det hele sammen. Varm kakao op ved svag varme. Server den lune lækre kakao, når den har fået den ønskede temperatur. Du kan også vælge at bruge lakridspulver i stedet for ingefær, begge dele smager skønt.

Kakaopulver indeholder faktisk en masse sunde stoffer. Bl.a. er kakaopulver springfyldt af de mættende og sunde kostfibre, som mange dansker får alt for lidt af. Desuden indeholder kakao de sunde flavonoider, som i store mængder kan være med til at beskytte mod hjerte-kar sygdomme samt styrke immunforsvaret. Derudover indeholder kakao masse mineraler og et stof, theobromin, som får os til at føle glæde. Kakao har altså en masse sunde og gode egenskaber, og hvis du laver min version af varm kakao, er det endda i kombination med med få kalorier (mindre end 50 kcal).

XX SOFIE

Foto: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

3 kommentarer

  • Varm kakao er bare et must her i det regnvåde vintervejr! Jeg har købt den sukkerfri fra Matilde eller ISIS, men det er jo lidt den nemme løsning.. Jeg skal klart prøve din opskrift her af og lave den hjemmelavede version når aftenhyggen igen melder sig 😀

  • Uhh, hvor emmer det bare af vinterhygge med sådan en kop varm kakao! Den kunne jeg bestemt godt finde på at lave – har flere gang her under min SRP-skrivning været på kanten til at hoppe i den traditionelle varme chokolade/kakao, men lige præcis sukkerindholdet gider jeg ikke, når jeg i julen nyder rigeligt sukker ellers. Men din udgave er bestemt tiltalende.

    Glædelig december til dig,
    kh. Betina

  • Henriette siger:

    Uhm det ser lækkert ud! Hvor mange kopper er der til i 1 portion? Vi skal holde 1 års fødselsdag i weekenden hvor der skal sunde alternativer på bordet 😉 Så denne vil da være perfekt at servere for vores gæster :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *