Verdens bedste kage

Denne kage kan på ingen måde relateres til sundhed, det er synderen over alle syndere (udover alle de lækre sunde bær)  – MEN den smager så fantastisk, og som jeg tidligere har skrevet, SKAL der være plads til fornøjelser. Jeg elsker at leve sundt, men jeg elsker også lækre kager og chokolade. Derfor kommer denne utrolig nemme og virkelig lækre sommerkage på bloggen. Jeg lavede den til mine dejligste veninder i mandags, og efter at der har været billeder af kagen på instagram, er der flere der har spurgt om opskriften, så her kommer den altså. Jeg har ikke lavet nogen energiberegning på kagen, da jeg ikke synes det giver mening, og da det er min holdning, at der skal være plads til at nyde en lækker dessert ude at sidde og tænke over kalorieindholdet! Hvis der er nogen af jer, der meget gerne vil have beregningerne må I skrive, så skal I selvfølgelig nok få dem.

DET HER SKAL DU BRUGE:

Bunde:
4 æggehvider
250 g sukker
1 tsk eddike
200 g mandler, hakket groft
100 g hvid chokolade, smeltet

Fyld:
0,25 – 0,5 l piskefløde (det kommer an på hvor meget flødeskum man vil have i, jeg brugte ca. 0,40 l)
1 pose frosne bær (jeg brugte blåbær, men alle bær kan bruges), optøet

Pynt:
1 bakke friske blåbær
2 bakker friske hindbær

Start med at pisk æggehvider, sukker og eddike til en tyk cremet masse (ca. 5 min). Vend derefter forsigtigt de hakkede mandlerne heri. Tegn to cirkler på bagepapir ca. 20 cm i diameter. Herefter vendes bagepapiret om, og massen fordeles i de to cirkler. Bag dem i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 1 time og 5 min. eller til de er lysebrune (de må endelig ikke tage for meget farve). Sluk ovnen og lad lågen stå på klem, lad bundene stå og køle af i ovnen (bundene kan sagtens bages dagen før, det gjorde jeg selv). Når bundene er kølet af, fordeles den smeltede hvide chokolade på den bund, som skal være øverst. Pisk fløden til flødeskum og vend de optøede bær i. Fordel flødeskummet i mellem de to bunde og pynt med alle de flotte bær, så er kagen klar til at blive serveret – det er da nemt!?

Jeg lover jer, at det er en sikker vinder! Men husk på at det er en kaloriebombe – ALT MED MÅDE.

ENJOY

L.O.V.E

Billeder: HealthJunkie

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *