Vitamin Well…

… nu sødet med stevia

Som lovet kommer der her en anmeldelse af de meget tjekkede og indbydende flasker, som TheJunkies modtog fra Vitamin Well!

Vitamin Well er allerede kendt på markedet med deres 6 forskellige varianter af vitamindrikke – RELOAD, DEFENCE, EVERYDAY, CARE, FOCUS og ANTOPXIDANT. Disse drikke er sødet med frugtsukker, og indeholder derfor en del flydende kalorier. Derudover indeholder de selvfølgelig også en række forskellige vitaminer, som det fremgår af deres navn. Der er derfor tale om såkaldte berigede fødevarer, og nu lanceres der så tre nye varianter af vitamindrikkene, der nu er sødet med steviol glycosider (læs mere om steviol glycosider i mit tidligere indlæg her). Jeg synes det er spændende, at der nu kommer produkter på det danske marked, som bruger disse naturlige sødestoffer i stedet for de kemisk fremstillede sødestoffer, som vi kender fra CocaCola Zero osv. Vitamin Well er de første danske producenter, som lancerer et produkt med steviol glycosider, hvilket de skal have cadeau for. Mange producenter har svært ved at bruge steviol glycosider i deres produkter, da det har en gennemtrængende bismag/eftersmag af lakrids/anis, som kan være svær at “skjule” i mange produkter. Men vitamin well har formået at lave tre drikke som altså indeholder steviol glycosider og derfor næsten ingen kcal (0,6 kcal/100g). Derudover er der ingen næringsstoffer i drikkene – hverken protein, fedt eller kulhydrat. Jeg har tidligere smagt produkter, hvor forskellige producenter har prøvet at udskifte sukker eller kunstige sødestoffer med stevia, og jeg har måtte bekræfte denne gennemtrængende smag. Så jeg var selvfølgelig meget spændt på at smage de nye produkter fra Vitamin Well.

De tre nye varianter med stevia:

STEVIA CONTROL
Smag: citron/lime
Vitaminer: D vitamin, E vitamin, Niacin, B6 vitamin, Folsyre, B12 vitamin, Biotin og Pantothensyre.

STEVIA SHARP
Smag: grape/appelsin
Vitaminer: E vitamin, C vitamin, Niacin, B6 Vitamin, Folsyre, B12 Vitamin og Pantothensyre
Desuden indeholder den koffein.

STEVIA PROTECT
Smag
: passionsfrugt/citrus
Vitaminer: D vitamin, E vitamin, C vitamin og B12 vitamin

SMAG
Generelt vil jeg sige, at alle varianterne har denne bismag som kendetegner steviol glycosiderne, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, og jeg synes faktisk, at eftersmagen af anis/lakrids er ganske fin i dette produkt. Dog synes jeg, at det klistrer lidt til ganen, efter man har taget i tår. Men måske vi danskere bare skal vænne os til den ukendte smag af stevia. De tre smagsvarianter er ganske fine, men meget søde, selv STEVIA SHARP med grape/appelsin er meget sød. Min personlige ynglings er STEVIA CONTROL 😉

ERNÆRINGSVÆRDIG
Jeg bliver nødt til at sige, at jeg grundlæggende tager afstand fra berigede fødevarer på nær, de berigede fødevarer, som er anbefalet af fødevarestyrelsen – eksempelvis; salt som i Danmark er beriget med jod. Som jeg har skrevet i mine tidligere indlæg om vitaminer, mener jeg, at vi skal have vores vitaminer igennem en sund og varieret kost. De fleste danskere indtager de anbefalede mængder af vitaminer, og berigede fødevarer er derfor som udgangspunkt overflødige. Vitaminerne, som findes i disse drikke, er vitaminer, som ikke har svært ved at indgå i normale kost udover D vitamin, som mange af os danskere får for lidt af. Men de andre vitaminer får vi danskere i store mængder, og det er derfor efter min mening unødvendigt at berige disse drikke med disse vitaminer.

Ingen af de vitaminer, der er i drikkene er direkte skadelige i for store mængder. Det eneste vitamin, hvor jeg mener, at der kan vare en lille risiko, er E vitamin, da det er et fedtopløseligt vitamin, som derfor deporteres i kroppen, men der skal virkelig store mængder til, og mængderne i Vitamin Wells drikke er ikke så store. Alle de andre vitaminer er vandopløselige og ryger igennem kroppen, og er derfor ikke skadelige i for store mængder.

KONKLUSION
Jeg synes I skal tage disse betragtninger med jer når I køber Vitamin Well eller andre berigede fødevarer. Hvis I har lyst til en læskende drik i sommervarmen uden kcal, sukker eller kunstige sødestoffer, så er Vitamin Well et godt valg, men det skal ikke være fordi, I ønsker at blive sundere af de tilsatte vitaminer eller som erstatning til en sund og varieret kost.

Ps. Jeg har spottet de nye Vitamin Well Stevia i døgnnetto 😉

Jeg håber, I har en dejlig kr. himmelfarts fridag!

xx Sofie

7 kommentarer

 • Christina siger:

  Hej Sofie, jeg forstår altså ikke rigtigt, hvordan man skal kunne optage fedtopløselige vitaminer fra “vand”??? Er det ikke noget med, at man skal have dem sammen med fedt? I så fald virker det altså lidt som noget salgsgas at sælge “vand” beriget med D og E vitamin. Har jeg misforstået noget?

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   Hej Christina,
   Det er helt rigtig, at det kræver fedt for at optage de fedtopløselige vitaminer, men drikkene behøves ikke, at indeholde fedtstoffer. Hvis du i tiden efter du har drukket drikken, indtager fedtstoffer er det ganske fint! (dog tror jeg personligt at kroppen bedre kan optage vitaminer og mineraler fra en naturlig kost). Jeg vil give dig helt ret i, at det er en form for salgsgas med disse vitamindrikke.

   xx Sofie

 • Sofie siger:

  Hvor meget koffein er der i sharp? Er mængden stor nok til at den vil være god en dag, hvor man er træt og trænger til ekstra energi – eller skal man holde sig til kaffe og redbull hvis det er den effekt man ønsker? :-)

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   Hej Sofie,

   I SHARP er der 15 mg/100g – så det er ikke særlig meget. Indholdet er langt højere i både kaffe og red bull.

   God weekend.

   xx Sofie

 • JOhn siger:

  Vitamin Well er svensk….ikke dansk.

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   I know :)
   Mener da heller ikke at jeg har skrevet at Vitamin Well er dansk!?
   xx Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *