BUTTERNUT GRÆSKAR

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Det er sikkert gået op for de fleste, at det er græskarsæson… Den anden dag gik jeg i krig med butternut græskar, ikke et græskar jeg bruger så ofte, men det smager utrolig dejligt. Jeg marinerede det med æbleeddike, citronsaft, hvidløg, rosmarin, salt og peber, hvorefter jeg bagte det i ovnen, det blev meget lækkert. Græskar i sig selv er ret sødt, så det kan sagtens klare en masser krydderier osv. Det er nemt at lave og det er yderst sundt – perfekt tilbehør. Denne portion er ca. til to personer, men er man 4-5 pers. kan man bare bruge hele græskarret og fordoble de andre ingredienser.

DET HER SKAL DU BRUGE:
1/2 butternut græskar
1 spsk æbleeddike
2 spsk citronsaft
2 kviste frisk rosmarin, hakket
5 fed hvidløg, hakket
salt og peber

Skærmbillede 2015-11-16 kl. 13.47.37

Start med at del græskaret i to. Fjern kerner og den hårde skal. Skær det herefter i tynde skiver. Kom alle skiverne i en skål og fordel rosmarin og hvidløg ud over. Hæld herefter æbleedike og citron saft over, samt salt og peber.

Skærmbillede 2015-11-16 kl. 13.47.19

Fordel det hele i et fad (evt. smurt med lidt olie) og pynt med resten af citronen, hele fed hvidløg og rosmarinkviste. Bag det i oven i ca. 20-25 min ved 200 grader – indtil græskaret har taget lidt farve.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nyd det lækre ovnbagte græskar sammen med fisk eller andet lækket kød. Det er sundt tilbehør, da det kun bidrager med 26 kcal per 100 g, det tæller desuden med i de 600 g frugt og grønt vi skal spise dagligt og så smager det sindssygt godt  – win win win!

XX SOF

Foto: Healthjunkie.dk

2 kommentarer

 • Trine siger:

  Hej :-).
  Lige et underligt spørgsmål, men min veninde og jeg kom til at snakke om, hvor mange kalorier der egentlig er i en butternutsquash? Rundt på nettet står der imellem 36-45kcal pr. 100g, mens du skriver, at der kun er 26kcal pr. 100g :-)? Selvom vi ikke rigtigt går op i kalorier, så kan vi ikke lade være med at være lidt nysgerrige ;-p Vi håber, at du kan afklare vores forvirring :-) Tak for en god blog og ha’ en dejlig weekend!

  Vh,
  De forvirrede tosser :-)

  • Sofie Bentzen Sofie Bentzen siger:

   Hej :)

   Jeg forstår godt jeres spørgsmål. Jeg bruger de oplysinger jeg kan finde på DTU Fødevareinstituttet. Indholdet af kalorier varierer lidt ift. hvordan og hvem der har målt det – derfor denne forvirring og forskellighed.

   Jeg håber der var svar nok. God weekend :)

   Venligst, Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *