LÆKKER BAGT ÆG MED SVAMPE OG TOMATER

IMG_0290

Da jeg i sidste uge spiste morgenmad med søde Ditte fra The Food Club og Cecilia fra Copenhagenscakes, fik jeg den lækreste morgenmad på Granola, æg i kokotte… ja det lyder måske en smule kedeligt, men hold nu op, hvor smagte det godt (se billedet lige herunder). Jeg har drømt om den lige siden, den anden dag forsøgte jeg mig endelig med min egen version og den blev faktisk rigtig god, hvis jeg selv skal sige det. Dog uden den lækre salsicciapølse, som var i den jeg fik serveret på Granola, hvis man ligger inde med en lækker pølse, kan jeg varmt anbefale at putte den i. Fyldet kan varieres, det er en virkelig nem måde at få æg på.

IMG_0060

DET HER SKAL DU BRUGE:
(til to små forme)
2 æg
1/2 rødløg
6 små blommetomater
4 brune champignoner
Lidt chili

Topping:
Lidt skyr
Hakket persille

IMG_0290

IMG_0289    IMG_0291

Tænd ovnen på 200 grader og stil et ovnfast fad fyldt med vand midt i ovnen. Steg først løg på panden, tilsæt herefter svampe, tomat, chili, salt og peber og lad det stege med et par minutter. Fordel det hele i to små ovnfaste forme. Slå herefter et æg udover hver. Placer de to små forme i fadet med vand, så vandet dækker dem halvvejs op. Bag dem i 15-20 min indtil ægget er bagt, men uden at æggeblommen er blevet hårdkogt. Server dem direkte fra ovnen toppet med en klat skyr og hakket persille. De kan både nydes til morgenmad, frokost, sundt mellemmåltid eller som tilbehør til aftensmaden. Jeg er tosset med det.

Rigtig god tirsdag derude!

XX SOFIE

Foto: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

2 kommentarer

  • Nadia siger:

    Mhm, det lyder lækkert! :) Men hvad er idéen i fadet med vand? Jeg plejer bare at give dem 12-15 minutter ved 200 grader – altså uden vand, og det plejer at blive ganske udemærket :) Jeg er bare lidt nysgerrig.

  • Corporate Mor siger:

    Det ser SÅ lækkert ud! Herhjemme hedder det “Superæg” og er en fast del af weekendmorgenmaden.

    Vi har arvet nogle specielle engelske kokotter (coddlers) som er små porcelænsbeholdere med låg. Så de kan bare koges i en gryde i ca 12 min, og så er der Superæg! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *