RAW CAKE // RÅ KAGE

RAWCAKE // RÅ KAGE

Jeg har det sidste stykke tid prøvet mig frem med forskellige udgaver af raw kager, jeg synes det er en sjov måde at lave lækre kager på. Som udgangspunkt er jeg ikke tilhænger af hele konceptet Raw Food, da en kost udelukkende bestående af anbefalingerne fra Raw Food Bevægelse, ikke kan leve op til det anbefalede daglige indtag af næringsstoffer – læs artikel her. Jeg synes dog elementer i konceptet er fantastiske, og det kan med fordel bruges i forbindelse med en sund og varieret kost. Min kære veninde Stine (også set hos StyleJunkie) har flere gange lavet de lækreste raw kager til mig – så nu er tiden inde til, at jeg selv kaster mig ud i projekt raw kage. Desuden synes jeg, at mine forældre havde fortjent noget lækkert, nu har de passet, plejet og forkælet mig hele ugen (jeg har jo flittigt læst til eksamen.. erhmm). Derfor lavede jeg i dag min ynglings variation (indtil nu) af raw kage, jeg har hentet inspirationen hos NamNam. NamNam er en vegetar-blog lavet af den smukke Maline – og jeg elsker den! Hun har, udover gode opskrifter på raw kager, også den lækreste opskrift på Dahl og meget meget mere – så tjek den ud her.

Det her skal du bruge:
Bund
1 dl hasselnødder
1 dl valnødder
1 dl mandler
3 store figner
1 dl dadler
1 spsk kokosolie
Fyld
150 g frosne blåbær
100 f frosne brombær
2 bananer
1 tsk vaniljepulver
2 spsk kokosolie
En smule agavesirup


Ingredienserne til bunden.


Start med at blend alle nødderne sammen.


Blend resten af ingredienserne til bunden (figner, dadler og kokosolie) og hæld det ovenpå de blendede nødder.


Bland det hele godt sammen til én masse.


Pres massen ud i et filmovertrukket tærtefad eller en springform. Stil den i køleskabet imens fyldet forberedes.


Ingredienserme til fyld.


Blend alle ingredienserne sammen.

Fordel fyldet på den kolde nøddebund.


Glat overfladen flot ud. Stil den herefter i fryseren i 2 timer.


Tag kagen ud af fryseren 20 min. før servering og sæt den op på et fint fad, pynt evt. med lidt bær – klar til servering :)

Kagen smager helt fantastisk, selv min far var vild med raw kage (og det skal lige siges, at han ikke er meget for “sunde” desserter). Kagen bidrager med en del kalorier pga. det høje indhold af fedtstoffer fra nødder og kokosolie. Så selv om det er raw kage gælder “alt med måde” princippet også her. Men et lille stykke er ganske fint og bidrager, til forskel fra flødeskumskage, endda med en masse sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler – BONUS!


Her kan I se energiberegning af kagen.

Får I ikke også lyst til at kaste Jer ud i raw-kage-verdenen, eller det har I måske allerede gjort?!?

xx Sofie

Billeder: Sofie Maria Rasbech Bentzen

 

20 kommentarer

 • Nana siger:

  Haps hvor ser den lækker ud… Og sund!

 • Christine siger:

  Den ser virkelig god ud! Jeg vil sige, at efter jeg efterhånden har smagt en del rawfood kager og snacks, er jeg blevet ret glad for det! Jeg er især glad for dadel/konfektkugler, som du kan finde en opskrift på her: http://www.missfirelake.dk/2012/02/konfektkugler-1.html, de er SÅ gode! Inden længe kommer der også opskriften på nogle super lækre – og sunde – bountybarer på min blog, som smager, så englene synger!

 • Lone siger:

  Hvor ser den flot ud :-) Har ikke selv prøvet noget raw food (for samme årsager som du nævnte), men overvejer stærkt at prøve at lave en opskrift – bare for at smage. Men hold op hvor bidrager den med mange kalorier, det skal være et meget lille stykke. Men godt spændende alternativ til sukkerkager og lign. Lone

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   Tak Lone! :) Den smagte fantastisk!
   Ja, den indeholder en del kalorier, men omvendt er det ikke “tomme” kalorier som de fleste andre kager – den bidrager med en del sunde stoffer 😉
   Fin blog du har!!!
   xx Sofie

 • Lisbeth siger:

  Mums… den ser lækker ud :)
  tænkte på, hvor køber du kokosolie og figner?
  Jeg har lige været i føtex, og de eneste figner de havde var nogle soltørret, og kokosolien koster 100 kr. Har du andre forslag til, hvor man kan købe de forskellige ting?

 • Maline siger:

  Du er sød! Og hvor er den bare skøn din blog, Sofie.

  • HealthJunkie HealthJunkie siger:

   Du er sød og den fineste mor!
   Tak for dine pæne ord, dejligt at du synes om bloggen.

 • Sussi Noble siger:

  Havde slet ikke set denne opskrift på din blog før nu, den ser bare lækker ud! Jeg er selv i gang med ”eksperiment rawkager” og har indtil nu lavet raw cheesecake og raw chokoladekage, og de var begge to himmelske! Jeg er så glad for at have fundet et alternativ til de almindelige, sukker og smør, kager som jeg kan lave og spise med god samvittighed!

  Jeg glæder mig til at prøve din opskrift og mange flere:-)

 • Anette siger:

  Hej sofie
  Super fin blog du har her, der er så mange ting jeg skal prøve at lave :)
  Lige et enkelt spørgsmål til denne raw cake som ser virkelig lækker ud.
  På billedet med ingredienserne til fyldet er der 2 bananer, men der er ingen bananer i listen med ingredienser.
  Skal der banan i fyldet eller er det en fejl at de har sneget sig med på billedet? 😉
  Anette :)

  • Sofie Sofie siger:

   Hej Anette,
   Mange tak :)
   Der skal to bananer i fyldet – det er en fejl at de ikke står i ingredienslisten, jeg retter fejlen med det samme. Tak fordi din opmærksomhed!
   xx Sofie

 • Heidi siger:

  Heej :)

  Står og skal bage den her lille bandit til min fødselsdag, og for at spare på alt hvad der hedder stress, tænkte jeg om den ikke kan laves dagen før, og så opbevares på køl?

  • Sofie Sofie siger:

   Hvor lækkert – det kan sagtens bages dagen før! Du stiller den bare i fryseren og tager den ud en times tid inden servering :)
   God fødselsdag!
   xx Sofie

 • AJ siger:

  Den ser lækker ud! :-)
  Men smager den meget af figner og dadler? :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *