REGNVEJRSHYGGE

Jeg må indrømme, at jeg faktisk er ret vild med efteråret. Jeg synes, det kan være så hyggeligt, især når man har en hel formiddag hjemme til at tulle og hygge (og det er lige, hvad jeg har i dag) – desuden elsker jeg hyggelige sweatre og uldstrømer, så det har jeg iført mig. Men “problemet” er bare, at jeg får lyst til at bage alt muligt lækkert, det synes jeg ligesom høre sig regnvejret til – problem #2 er bare, at der er mange af disse regnvejrsdage i lille Danmark. Derfor er det heldigt, at der findes lækre søde sager, som ikke nødvendigvis betyder en masse usunde tomme kalorier! Jeg faldt lige over min tidligere opskrift på sunde havregrynskugler, jeg har ikke lavet dem i 100 år, så jeg tænkte, at det var på tide, og at de er perfekte til denne grå og regnfulde dag – så dem er jeg netop gået i gang med. Måske der er flere der er i humør til hjemme-hygge-bage-sunde-kugler-dag?… Anyways, her kommer opskriften til dem der har tid og lyst. Jeg synes, de smager helt vildt godt! Jeg har tænkt mig at prøve at tilføje lidt groft hakket god mørk chokolade, det tror jeg kunne smage ret så lækkert!?!

Kuglerne er sprængtfyldt med sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler – et rent sundhedsboost. Så dem kan I nyde med god samvittighed :)

DET HER SKAL DU BRUGE:
160 g dadler
35 g hasselnødder
10 g valnødder
10 g pecannødder
4 spsk. finvalset havregryn
1 tsk. rørsukker
5 tsk. kakao
1 økologisk appelsin, revet skal fra hele appelsinen
5 tsk. kold espresso
lidt kokosmel til at rulle kuglerne i

Start med at udstene dadlerne.

Blend herefter alle nødderne i en god blender. Det skal blive til mel.

Blend så de udstenede dadler sammen med nødderne. Det kan være lidt svært for blenderen, da det er utrolig fedtet. Det vigtigste er at nødderne bliver til mel, så kan man sagtens mase dadlerne i massen med en ske.

Hæld massen op i en skål og tilsæt resten af ingredienserne.

Bland det hele godt sammen med en ske til du får en ensartet masse.

Rul små kugler af massen. Du kan evt. sætte den en halv time i køleskabet, så er de nemmere at forme. Dyp de rullede kugler i kokosmel.

Nu er kuglerne klar til at serveres, men de smager bedst hvis de har været i køleskabet før servering. De skal også opbevares på køl.

Energiberegninger på kuglerne.

Husk at selvom kuglerne er sunde, bidrager de stadigvæk med kalorier, så hvis man ønsker at holde den slanke linje eller at tabe sig, er det stadigvæk vigtigt at holde igen. God weekend!

XO Sofie

Billeder: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN? HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen  

19 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *