Her er en lækker opskrift som kan få alle igennem januar måned. Min opskrift er indspirreret af den fine kogebog “KØKKENFEST” – jeg er tosset med den kogebog, som sætter fokus på, at det skal være en fest at gå i køkkenet, netop denne tilgang er jeg vild med. Jeg har blot tilsat lidt god mørk chokolade. Prøv dem, de er hammer gode!
DET HER SKAL DU BRUGE:
(20 små kugler)
3oo g rugbrød uden kerner
125 g rosiner
150 g syltetøj (hindbær, jordbær eller rabarber)
2 spsk honning
2 spsk olie
5 spsk romessens (kan erstattes af 4 tsk ameretto)
50 g valnødder
5-6 spsk kakao
1 tsk salt
175 g finvalsede havregryn
evt. lidt god mørk chokolade
Pynt:
50 g kokosmel
Skær rugbrødet i tern. Læg rugbrød og rosiner i en skål med vand, så det dækker. Efter 15-20 minutter hældes vandet fra, og det sidste vand trykkes ud af massen. Tilsæt syltetøj, honning og olie. Blend det til en ensartet masse. Tilsæt havregryn lidt af gangen, til massen har den ønskede konsistens – dejen skal være fast, så den kan trilles til kugler, men stadig er “våd”, så romkuglerne er snaskede. Hak valnødder og chokolade og rør kakao, salt, romessens, hakket valnødder og chokolade i dejen. Smag til med romessens efter dit humør. Stil massen på køl i 30 min.
Hæld kokosmel i en lille skål. Form kugler af romkuglemassen, så størrelsen svarer til en bordtenninsbold (jeg lavede dem lidt større). Rul kuglerne i kokosmelet ved at køre rundt i cirkler. Opbevar dem i en tætsluttet beholder i køleskabet.
XX SOFIE
Foto: Healthjunkie
Hvor ser det her rugbrødsromkugler altså bare lækre ud! Dem vil jeg glæde mig rigtig meget til at prøve
Så har jeg lavet dem, men mener du virkelig 5 spsk romessens? Det svarer til 2-3 af de små flasker, der er i mit supermarked.
Jeg har lavet dem og putter dem i mine drenges madkasser hver dag – de er et kæmpehit
Har du ligeledes en kcal beregning på disse?