SÅDAN! BØNNEMOS À LA HEALTHJUNKIE

IMG_8538

Jeg har været en tur i køkkenet efter mit lækre møde med en bønnemos lavet på edamamebønner på Café TAXA i onsdag (som jeg viste HER). Jeg har prøvet mig lidt frem og jeg synes, at jeg er kommet frem til et rigtig fint og velsmagende resultat. Så her får I min version på edamamebønnemos. Tak for jeres input til opskriften, jeg elsker at få nye inspiration og nye opskrifter. Man skal aldrig være bange for at kaste sig ud i noget nyt i køkkenet…

DET HER SKAL DU BRUGE:
400 g edamamebønner
4 spsk skyr/yoghurt naturel
1-2 grønne chilier (alt afhængig af hvor stærk mosen skal være)
saft fra 1/2 citron
salt og peber

IMG_8538            IMG_8537

 

Hele molevitten blendes sammen med en stavblender og smages til med slat og peber. Ja det er faktisk det, nu kan du nyde mosen på en lækker skive rugbrød, eller du kan bruge den som tilbehør til en middagsret. Jeg serverede den på en skive rugbrød, med tomat, hakkede mandler og salt og peber.

XX SOFIE

Foto: HealthJunkie

FOLLOW ME AT FACEBOOK HERE, BLOGLOVIN HERE AND INSTAGRAM @sofiebentzen

 

8 kommentarer

 • Lisa Nissen siger:

  Desværre heller ikke en helt kaloriefattig ‘grøn mad’. Denne mad sniger sig vel op på omkring 700 kalorier – altså med et stykke brød under. Jeg håbede ellers endelig på en kaloriefattig, men velsmagende mad 😉

  • Sofie Bentzen Sofie Bentzen siger:

   Hej Lisa,
   Det er jeg ikke helt enig i. Selve bønnemosen bidrager med 111 kalorier/100 g. En skive rugbrød er også ca. 100 kalorier og så kommer der lidt tomat og mandler på. Så jeg kan ikke forstå, hvordan du kan få det til 700 kalorier?
   Det er rigtigt at mosen indeholder en del fedt, men kroppen har brug for fedt og fedtet fra bønnerne er desuden “sundt” fedt. Jeg kan ikke se noget usundt ved at spise sådanne en lækker mad til frokost :)
   xx Sofie

 • Ej hvor ser det bare godt ud! Det skal prøves 😀

 • Mette Knudsen siger:

  Uuh det ser lækkert ud! Har det dog ret svært ved bønner, synes hurtigt det hele bliver meget “melet”, noget jeg ikke er så vild med. Synes du denne er “melet”, eller fungerer det fint? :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *