SUND OG NEM THAI-KOKOS-SUPPE

I aften står den på denne spicy og meget nemme thai-suppe. Jeg går og småfryser for tiden og har derfor besluttet at varme mig på denne. Jeg er egentlig ikke den store suppe spiser, men netop den her har så meget smag og fyld, at jeg ikke føler, at det er en suppe jeg spiser. Desuden er det et meget kaloriefattigt måltid – så spis endelig løs!

IMG_7393

DET HER SKAL DU BRUGE:
(Til 4 personer)
600 g kylling filet/bryst, skåret i mundrette stykker
1 tsk rød karrypasta
2-3 løg, skåret i både
4 fed hvidløg, hakket
2-3 chilier, hakket
Et stort stykke ingefær (alt efter smag og behag), hakket
1 stang citrongræs, hakket
250 g cherrytomater
2 snack peberfrugter, snittet i skiver
1-2 dåser kokosmælk (afhængig af hvor cremet du ønsker suppen)
2 l hønsebouillon
2 spsk fish sauce
1 lime, limesaften
1 bundt koriander, hakket
3 forårsløg, i skiver

Start med at varm lidt olie samt karrypastaen i en gryde, svits kyllingen af heri. Når kyllingen har taget farvet, hælder du kyllingestykkerne op i en skål. Svits så løg og hvidløg i resten af olien og karrypastaen, svits her efter ingefær, chili og citrongræs med. Steg det hele sammen i 5 min. Tilsæt herefter kokosmælk, hønsebouillon og fish sauce og lad de hele koge i 10 min. Tilsæt så cherrytomater, peberfrugt og kylling og kog yderligere 5 min. Til sidst tilsættes forårsløg og suppen smages til min citronsaft og salt. Server den rygende varme suppe med en masse friske koriander på toppen.

Som jeg skrev i starten, er det en kaloriefattig ret, så den kan nydes med god samvittighed og så smager den sindssygt godt. Se energiberegning i skemaet nedenfor.

sund-og-laekker-thai-kokos-suppe2

God lørdag derude!

XX SOFIE

Foto: Healthjunkie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *